Orthomoleculair diëtist

Vitamines, mineralen en antioxidanten kunnen een positieve invloed hebben op de lichaamsprocessen. Een optimale voedingsstatus speelt een essentiële rol bij een gezonde leefstijl. Als u kampt met bijvoorbeeld reuma of artrose, kan het nooit kwaad om uzelf van wetenschappelijk voedingsadvies te voorzien. Bent u geïnteresseerd in gedegen voedingsadvies? U kunt daarvoor terecht bij een orthomoleculair diëtist.

Hoe kan een orthomoleculair diëtist u helpen?

Een orthomoleculair diëtist helpt u bij het verbeteren van uw gezondheid. Daarbij ligt de focus op voeding. Met behulp van een optimale voedingsstatus wordt gepoogd om de gezondheid bij de wortels te optimaliseren. In plaats van het achteraf genezen van bepaalde ziektebeelden ligt de nadruk op het voorkomen van gezondheidsproblemen. Zo wordt het eten van voedsel met E-nummers geminimaliseerd. Er wordt gestreefd naar een voedingspatroon met zo veel mogelijk onbewerkt voedsel. Via voedingssupplementen worden essentiële stoffen als antioxidanten en vitamines geoptimaliseerd.

Je voedingspatroon is van grote invloed op uw gezondheid. De visie van een orthomoleculair diëtist is dat via het optimaliseren van het voedingspatroon, lichamelijke klachten kunnen worden voorkomen. Voedingsstoffen die nadelig zijn voor de gezondheid worden vermeden. Omgekeerd wordt de hoeveelheid voedingsstoffen die een positief effect hebben op het lichaam vergroot. Omdat iedereen anders is wordt er voor u een persoonlijk voedingsplan gemaakt door een bij het NOD aangesloten orthomoleculair diëtist.

CONTACT OPNEMEN >>
Orthomoleculair dietist

Vragen of opmerkingen?

Vul onderstaand formulier in of stuur een bericht naar info@orthomoleculairdietisten.nl, dan laten wij u zo snel mogelijk iets weten.

  Wat is het NOD?

  NOD staat voor Netwerk Orthomoleculaire Diëtisten. Tientallen leden maken onderdeel uit van dit netwerk. Hier delen zij hun kennis en de ervaring die zij op hebben gedaan binnen de orthomoleculaire voedingsleer. De leden hebben allemaal een relevante opleiding gevolgd waardoor zij zich in deze voedingsleer hebben kunnen specialiseren. Maar het vergroten van de hoeveelheid kennis van een orthomoleculair diëtist stopt niet na het volgen van een opleiding. De leden van het NOD bouwen samen kennis op. Zo volgen zij regelmatig een door het NOD georganiseerd scholingstraject. Via deze kennis kunnen behandelingsrichtlijnen worden ontwikkeld.

  Maar bovenal is het doel van het NOD om een bijdrage te leveren aan een optimale voedingsstatus en het voorkomen van lichamelijke klachten. Mensen kunnen hier bijvoorbeeld in contact komen met een PDS diëtist. Het NOD is erkend door de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

  Contact opnemen met het NOD

  Wilt u advies van een orthomoleculair diëtist of bent u gewoon nieuwsgierig? Neem dan contact op met het NOD. Ook kunt u bij ons terecht voor vragen. Op onze website kunt u een formulier invullen. U kunt ook mailen naar info@orthomoleculairdietisten.nl. Kijk of er binnen het netwerk van het NOD voor u een diëtist in de buurt is.

  BEKIJK DE LOCATIES >>