PDS diëtist

Als u veel last heeft van uw darmen, diarree, winderigheid, buikpijn of een opgeblazen gevoel, kan het zijn dat lijdt aan het prikkelbare darm syndroom (PDS). Een PDS diëtist kan u helpen met het verbeteren van uw voedingspatroon. Dit kan een bijdrage leveren aan het voorkomen van dit soort klachten.

Orthomoleculaire voedingsleer en PDS

De visie van de orthomoleculaire voedingsleer is om lichamelijke klachten te voorkomen door het optimaliseren van het voedingspatroon. In plaats van dat de focus ligt op het genezen van bepaalde ziektebeelden, richt een PDS diëtist zich juist op het voorkomen van lichamelijke klachten. Door onderzoek te doen naar de aanpak en oorzaak van bepaalde klachten, ontwikkelt een orthomoleculair diëtist zich tot een specialist op het gebied van een gezonde levensstijl.

Veel van wat u eet is van grote invloed op uw gezondheid. Als u uw gezondheid wil optimaliseren, kan gezonde voeding veel klachten voorkomen. Eén van de lichamelijke klachten waarop men zich richt binnen de orthomoleculaire voedingsleer is Candida. Door middel van een persoonlijk voedingsplan wordt gepoogd Candida te bestrijden. Het kan ook zijn dat u last heeft van voedselovergevoeligheid. Ook in dit soort klachten is een PDS diëtist gespecialiseerd. Daarnaast zijn dit soort specialisten gericht op een andere lichamelijke klacht die veel voorkomt, namelijk PDS. Een gezond voedingspatroon kan bijdragen aan de oplossing van dit probleem. Bijvoorbeeld via het fodmap dieet. Tijdens dit dieet wordt een persoonlijk voedingsplan opgesteld door een PDS diëtist zodat u voldoende vezels binnenkrijgt.

CONTACT OPNEMEN >>
Pds dietist

Vragen of opmerkingen?

Vul onderstaand formulier in of stuur een bericht naar info@orthomoleculairdietisten.nl, dan laten wij u zo snel mogelijk iets weten.

    Hoe kan een PDS diëtist van het NOD u helpen?

    Het NOD is een netwerk van tientallen specialisten op het gebied van de orthomoleculaire voedingsleer. Alle leden die aan dit netwerk verbonden zijn, hebben een opleiding gevolgd die daaraan is gerelateerd. Dit netwerk kunnen zij gebruiken om hun kennis over voeding uit te breiden. Daarom organiseert het NOD regelmatig scholingstrajecten. Maar ook kunnen de diëtisten hun kennis en ervaring met anderen delen die ze hebben opgedaan. Als u advies wil krijgen van een PDS diëtist over het voorkomen van uw klachten, kunt u bij het NOD terecht voor een diëtist in de buurt. 

    Contact opnemen voor advies over uw voedingspatroon

    Wilt u iets doen aan uw PDS klachten? Een PDS diëtist kan u helpen bij het optimaliseren van uw voedingspatroon. U kunt via de website van het NOD in contact komen met een diëtist die een persoonlijk voedingsplan voor u opstelt. Een mail sturen kan via info@orthomoleculairdietisten.nl. Ook kunt u op onze website via een formulier uw gegevens achterlaten.

    BEKIJK DE LOCATIES >>